Amerikanske mini jordbærkager

8 pers.

Ingredienser

300 g mel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 spsk. sukker
75 g smør
1 æg
3/4 dl mælk
1 spsk. smeltet smør

Fyld:
250 g jordbær
2 spsk. sukker
2 spsk. smør
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bland mel, bagepulver, salt og sukker. Findel smørret i æggeblandingen. Tilsæt sammenpisket æg og mælk. Ælt dejen hurtigt sammen. Tag dejen ud på bordet og del den i 16 stykker. Form hver til en rund plade ca. 6 cm. i diameter. Læg halvdelen af dejpladerne på en bageplade. Pensl med smeltet smør og læg de resterende dejplader over.
Sæt ovnen til 225 grader og bag i 10 -15 minutter. Kagerne skal hæve op og have en gylden lækker farve.
Skær de rensede jordbær i skiver og drys med sukker. Del kagerne, pensl med smeltet smør, læg jordbærskiverne på og fordel fløden over (pisket til skum). Pynt med jordbær og server med det samme.

Comments

comments