Brasiliansk kaffe-banankage

Ingredienser

150 g smør
250 g sukker
2 æg
300 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kanel
5 mellemstore bananer
½ dl stærk kaffe

Glasur:
100 g flormelis
2 spsk. stærk kaffe
2 spsk. kokosmel

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.
Smør en springform der kan rumme 2½ liter og drys med rasp. Rør smør og sukker let og hvidt. Tilsæt æggene i et ad gangen. Bland mel, natron og krydderier sammen og rør det i dejen skiftevis med de mosede bananer og kaffen.
Hæld dejen i formen og bag på nederste rille i ca. 50 minutter.
Lad den afkøle lidt i formen inden den vendes ud på en rist. Rør glasur sammen og bred den over den kolde kage. Drys med kokosmel.
Kagen kan fryses inden glasuren lægges på.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik