Focaccia alle Barese

Italiensk brød med tomater og hvidløg

Ingredienser

Dej:
25 g gær
400 g mel
2½ dl lunkent vand
½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie

Fyld:
4 cherrytomater/blommetomater
6-8 fed hvidløg
7 spsk. god olivenolie
groft salt
oregano

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i en lille skål og røres sammen med det lunkne vand og 2-3 spsk. mel til en fordej, som hæver i få minutter. Resten af melet sigtes ud på en bageplade, blandes med saltet og skubbes sammen til en bunke. En fordybning laves i midten af bunken og heri hældes fordejen. Melet arbejdes lidt efter lidt i fordejen og så meget ekstra lunkent vand tilsættes så det bliver til en blød dej, der i begyndelsen hænger i plade og hænder. Bliv ved med at ælte til dejen er glat og smidig – form det til en kugle. Snit et kryds i dejen og drys let med mel. Dæk dejen med et viskestyke og stil til hævning ved stuetemperatur, til dobbelt størrelse.
Tomater skoldes og flåes, halveres og kerner tages ud. Skær i mindre stykker og lad dem dryppe af. Hvidløgsfed skæres i splinter.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl en bageplade med rigeligt olie. Læg dejen på og tryk den flad med håndroden. Prik små huller i dejen og fyld skiftevis med hvidløgssplinter og tomater. Drys med groft salt og oregano. Bages ved 20-25 minutter.

Comments

comments