Oksesteaks med tacomarinade

4 pers.

Ingredienser

4 oksesteaks af oksefilet eller mørbrad
Tacomarinade:
1 dl ketchup
1 dl tacosauce (mild eller hot)
2 fed knust hvidløg
2 spsk. ahornsirup
½ tsk. tabasco
Kartoffelbåde med dip:
bagekartofler
1 dl olivenolie
groft salt
2 dl mayonnaise, gerne krydret
1 spsk. stødt chilimiks
2 spsk. paprika

Fremgangsmåde

Tacomarinade:
Rør ingredienserne til marinaden sammen.
Hæld marinaden over bøfferne, og lad dem trække på køl i et par timer.
Tag bøfferne op af marinaden, og steg dem et par minutter på hver side i den marinade der hænger ved.
Kartoffelbåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i en bradepande på bagepapir. Drys salt over og hæld olien over. Bag kartoffelbådene i 25-30 minutter og vend dem jævnligt.
Dip:
Rør mayonnaise med chili og paprika, og server til de varme kartoffelbåde.
Mayonnaisen kan gøres stærkere med lidt friskhakket rød chili.

Comments

comments