Hakkebøffer med madagascarpeber

4 pers.

Ingredienser

400 g hakket oksekød
1 æg
2 dl piskefløde
1 spsk. dijonsennep
salt, citronpeber
smør
Madagascarpebersauce:
2 spsk. cognac
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. madagascarpeberkorn i lage
2½ dl piskefløde
Kartoffelbåde:
3/4 kg. kartofler
2 spsk. smør
salt
Tilbehør:
blandet salat

Fremgangsmåde

Stil ovnen på 225 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både. Læg dem i en bradepande med smørklatter og lidt salt over. Stil bradepanden i ovnen i 35 minutter. Rør rundt i kartoflerne ind imellem.
Rør det hakkede kød løst sammen med æg, piskefløde, sennep og smag til med salt og friskkværnet peber. Form det til bøffer. Brun dem i lidt smør på en pande, tilsæt cognac, sennep, madagascarpeberkorn og piskefløde. Lad bøfferne simre lidt, til de er færdige, ca. 4 minutter.
Server bøfferne med saucen, kartoffelbåde og en god blandet salat.

TIP:
Madagascar peberkorn kan skiftes ud med bl. a. hakkede letstegte løg eller smørstegte svampe.