Bøffer a la Maxim

4 pers.

Ingredienser

400 g hakket oksekød
1 dl vand
1 æg
1½ spsk. kartoffelmel
salt, friskkværnet peber
smør
Champignonsauce:
250 g skivede champignon
1 dl portvin
2½ dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
Tilbehør:
1 pk. frossen spinat
løse ris

Fremgangsmåde

Bland det hakkede kød med vand, æg og kartoffelmel, krydr med salt og friskkværnet peber. Form farsen til bøffer og steg dem gyldenbrune i smør på panden. Tag dem af og hold dem varme.
Kom de skivede champignon på panden og svits dem ved god varme. Hæld portvin og fløde ved og lad det koge til saucen er jævn. Smag til med salt og friskkværnet peber – og evt. et drys paprika.
Damp spinaten mør i lidt smør og fordel den på tallerknerne. Læg bøfferne på og hæld saucen over. Server med kogte ris.