Hummingbird kage

Ingredienser

7 dl mel
43/4 dl sukker
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1 tsk. kanel
3 æg, pisket let
13/4 dl majs- eller solsikkeolie
1½ tsk. vaniliesukker
1 ds. ananasstykekr med saft
hakkede pekannødder
4½ dl most banan
Flødeost glasur:
110 g smør, stuetemperatur
225 g flødeost
450 g flormelis
1 tsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør 2 springforme.
Bland mel, sukker, natron, salt og kanel i en skål. Tilsæt æg og olie indtil de tørre ingredienser er fugtige. Tilsæt vanilie, ananas, pekan og bananer, rør indtil det er blandet. Hæld dejen i 2 eller 3 springforme. Bages i 23 minutter eller indtil der ikke hænger noget ved en tandstik. Afkøles i 10 minutter inden de tages ud af springformen og afkøler på en bagerist belagt med bagepapir.
Glasur:
Pisk smø og flødeost ved mellemste hastighed med en el-pisker, indtil det er cremet. Tilsæt flormelis lidt ad gangen ved lav hastighed. Pisk ved høj hastighed til det er glat. Rør vanilie i.
Samling:
Fordel glasur mellem lagene og på toppen og siderne af kagen. Opbevar i køleskab.

Comments

comments