Gylden påskekage

Ingredienser

Dej:
75 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
2 gulerødder
revet skal og saft af ½ citron
175 g mel
1 tsk. strøget bagepulver
Guld glasur:
1 dl kvark eller flødeost
1 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
2 spsk. cognac
½ tsk. safran eller gurkemeje

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker godt. Rør æg i et ad gangen. Citronskal, -saft og gulerødder røres i. Tilsæt sigtet mel med bagepulver. Hældes i en smurt tærteform, bages nederst i ovnen i 30-35 minutter ved 200-210 grader. Afkøler, vendes ud (her kan den evt. fryses).
Glasur:
Kvark/flødeost, fløde og flormelis piskes til en luftig creme. Smages til med cognac og tilsættes safran eller gurkemeje for at få den gule farve.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik