header

Kalkun kroketter

Ingredienser

6 spsk. smør
60 g mel
2½ dl mælk
2½ dl hønsebouillon
2 tsk. citronsaft
2 tsk. revet løg
2 spsk. hakket persille
et nip chiliflager
lidt friskkværnet peber, paprika og muskat
salt
500 g hakket kalkunkød
250 g rasp
1 pisket æg
2 spsk. vand (måske lidt mere)

Fremgangsmåde

I en gryde smeltes smør og mel blandes i. Tilsæt mælk og hønsebouilon, lad det simre til det bliver tykt. Tag det fra varmen, og rør citronsaft, persille, løg og krydderier i. Smag til. Kom det i en stor skål sammen med kalkunkødet. Stil det i køleskab og afkøl i 1 time.
Med våde hænder formes kroketter, rul dem i rasp. Rul dem til sådan nærmest kegleform. Dyp dem i æv og så igen i rasp. Der kan være behov for ekstra rasp og æg. Læg dem på en tallerken.
Når de alle er færdige varmes olie op i en gryde, der skal være nok til at kroketterne er dækkede). Når olien er varm nok steges kroketterne – ikke for mange ad gangen – ca. 3 minutter på hver side.
Lad dem dryppe af og hold dem varme i en ovn.