header

Cheesecake med jordbær og sprøde mandelkager

6 pers.

Ingredienser

450 g jordbær
2 spsk. sukker
2 spsk. ribsgele

Mandelkager:
50 g mandler
50 g sukker
50 g smør
½ spsk. mel
1 spsk. vand

Ostecreme:
200 g flødeost naturel
ca. ½ liter mælk
50 g sukker
skal og saft af 2 citroner
1½ liter piskefløde

Fremgangsmåde

Mandelkager:
Sæt ovnen på 180 grader, varmluftsovn 160 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Hak mandlerne groft. Kom mandler, sukker, smør, mel og vand i en gryde. Lad den stå over jævn varme, og rør til dejen begynder at blive tyk. Den må IKKE koge!!
Tag gryden af varmen, bred halvdelen af dejen ud på bagepapiret, og bag den 5-6 minutter. Afkøl på bagerist. Bag resten af dejen på et nyt stykke bagepapir på samme måde.
Ostecreme:
Rør osten blød med mælk og sukker. Rør citronskal og saft i. Pisk fløden halvstiv, og rør den i ostemassen. Den skal have en cremet konsistens. Stil den i køleskabet et par timer.
Skyl og nip jordbærrene. Tag 4 bær fra, og skære resten i skiver. Pres de 4 jordbær gennem en sigte ned i en gryde, rør gele og sukker i. Varm saften igennem, og lad den koge til en tynd sirup. Lad den køle af.
Fordel jordbær, sirup og ostecreme lagvis med knækkede mandelkager i høje glas. Stil desserterne i køleskabet, indtil de skal serveres. Du kan lade desserten stå i 2 timer, inden den skal spises.