Jordbærkager

ca. 25 stk.

Ingredienser

300 g mel
200 g sukker
1 æg

Fyld:
150-200 g marcipan
500 g friske jordbær

Gele:
1 dl jordbærsaft
½ dl vand
2 blade husblads

Fremgangsmåde

Hak smørret i melet, smuldr det dernæst grynet med fingrene. Tilsæt sukker og æg og ælt dejen sammen. Læg den koldt i 1 time.
Rul dejen ud og beklæd små linseforme med den. Bag kagerne ca. 10 minutter ved 200 grader. Lad bunden afkøle.
Rul marcipanen tyndt ud og beklæd linsebundene med den. Skyl jordbærrene og del dem i halve eller skiver. Fordel jordbærrene i kagerne.
Varm jordbærsaft og vand. Udblød husbladsen i koldt vand. Knug husbladsen i den varme saft under omrøring. Lad geleen blive kold. Øs lidt gele med en ske over frugterne i kagerne – lige inden geleen stivner.

Comments

comments