header

Skøn italiensk dessert kage

6-8 pers.

Ingredienser

Dej:
125 g smør
21/4 dl sukker
2 æggeblommer
4 dl mel
21/4 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
2 dl mælk
4 æggehvider
50 g mørk chokolade 70%
50 g valnøddekerner

Chokoladecreme:
100 g mørk chokolade 70%
3/4 dl sukker
½ dl vand
2 æggeblommer
1 spsk. blødt smør

Pynt:
fine valnøddekerner
revet mørk chokolade

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen og sigt/rør mel, bagepulver og vaniliesukker i skiftevis med mælken. Pisk hviderne meget stive og vend dem i med let hånd. Hæld halvdelen af dejen i en velsmurt, raspet springform. Drys reven chokolade og grofthakkede valnøddekerner over. Kom resten af dejen over og sæt kagen i ovnen ved 200 grader i 35-45 minutter. Dæmp evt. varmen eller dæk med bagepapir de sidste 10-15 minutter, hvis kagen får for meget farve. Tjek at kagen er gennembagt inden den tages ud af ovnen.
Lad kagen køle af og lav imens chokoladecremen. Kom sukker, vand og chokolade i en gryde og varm det ved svag varme til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og pisk cremen hyppigt mens den afkøler. Når cremen er kold, piskes smørret i. Bred cremen over kagen. Pynt med fine valnøddekerner.