Baronessekage

Ingredienser

300 g marcipan
3 æg
revet skal og saft af ½ citron
½ dl mel
½ tsk. bagepulver

Fyld:
1 stor dåse abrikoser eller ferskner
saften af ½ citron
1 spsk. kartoffelmel

Pynt:
125 g smeltede chokoladeknapper
ca. 7 halve abrikoser eller ferskner

Fremgangsmåde

Marcipan rives på den grove side af rivejernet og blandes sammen med det hele sammenpiskede æg, citronsaft og -skal. Tilsidst røres mel og bagepulver i.
En springform med løs bund smørres og drysses med rasp. Kom dejen i. Bag på nederste rille ved 175-200 grader i 40 minutter. Afsvales lidt inden formen fjernes.
1 dl af frugtsaften røres med kartoffelmelet og lidt citronsaft. Varmes til en tyk sovs, men det må IKKE koge. Fine frugtstykker tages fra til pynt, mens resten blendes og heri blandes den tykke frugtsovs. Smag til med citronsaft.
Kagen flækkes, frugtmosen fordeles over bunden og kagen lægges sammen. Den skal trække koldt, gerne til næste dag.
Overtrækkes med smeltede chokoladeknapper og inden disse stivner helt, lægges de afdryppede ferskner eller abrikoser på, evt. sammen med mandelsplitter.

Comments

comments