Hvedeknopper

6 stk.

Ingredienser

50 g gær
2½ dl vand
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
1 æg
ca. 400 g mel
kardemomme

Fremgangsmåde

Gæret smuldres i fadet og røres ud i lunkent vand, salt og sukker tilsættes. Ægget piskes let og blandes i dejen sammen med melet og kardemomme efter smag. Brug så lidt mel som muligt.
Hæver i 45 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
Slå dejen ned og del det i 6 lige store boller. Kom dem i en sandkageform. Lad dem efterhæve over damp – vandet må IKKE koge – lad dem hæve i 15 minutter.
Derefter pensles de med vand og bages. De må kun lige være gyldne.
Hvis de skal fryses, så kom ekstra meget kardemomme i.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik