Blåbærmuffins

12 stk.

Ingredienser

250 g mel
3 tsk. bagepulver
200 g friske eller frosne blåbær
1 stort æg
150 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
8 spsk. solsikkeolie
1½ dl kærnemælk eller alm. mælk, yoghurt naturel eller creme fraiche

Fremgangsmåde

Sæt papirsforme ned i muffinspanden eller sæt 2 papirsforme oveni hinanden og stil dem på en bageplade.
Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader).
Bland mel og bagepulver. Kom blåbærrene i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Pisk ægget i en røreskål. Tilsæt sukker, vaniiesukker, olie og kærnemælk (eller andet mælkeprodukt), og rør det hele godt sammen. Bland mel i lidt efter lidt og tilsidst vendes forsigtigt blåbærrene i.
Fyld dejen i formene og bag dem midt i ovnen i 20-25 minutter. Sluk for ovnen og lad de nybagte muffins hvile et øjeblik. Tag dem ud af formene og spis dem varme eller afkølet.
De smager godt som dessert med en vaniliesauce til.