Fransk porre-kartoffelsuppe

4 pers.

Ingredienser

1 mellemstort løg
2 porrer
1 spsk. smør
11/4 dl bouillon
2 kartofler
1 dl mælk
1 dl fkaffeløde
1 dl piskefløde
purløg

Fremgangsmåde

Rengør løg og porrer. Fjern det grønne fra porrerne. Hak begge dele. Smelt smørret i en gryde og svits løg og porrer til de bliver blanke. Tilsæt 1½ dl kogende vand og bouillonen og kog op. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i en kasserolle og lad dem simre i 30 minutter. Tag kasserollen af varmen og blend suppen grundigt – eller passer den gennem en sigte.
Hæld suppen tilbage i kasserollen og tilføj mælk og kaffefløde. Kog op og si nok engang. Lad suppen køle af.
Piskefløde tilføjes når den er helt kold. Server med masser af klippet purløg.

Comments

comments