header

Mættende og fyldig blomkålssuppe

4 pers.

Ingredienser

1 blomkålshoved, ca. 500 g renset
1 løg
300 g kartofler
25 g smør
1 liter bouillon eller vand
4-6 skiver groft rugbrød
1½ dl creme fraiche
hvid peber, salt
1 bdt. purløg

Fremgangsmåde

Skær skiver af blomkålen, og tag 1/3 fra til at grille som fyld. Skær resten af blomkålen i mindre stykker.
Hak løget. Skræl kartoflerne, og skær dem i stykker.
Smelt smørret i en gryde, og sauter løgene.
Tilsæt blomkål, kartofler, bouillon eller vand. Lad grøntsagerne koge møre i ca. 20 minutter.
Skær rugbrød i stænger: 1 cm. tykke og 8 cm. lange. Grill dem og derefter de skivede blomkålsbuketter et minut på hver side på en rygende varm grillpande.
Blend suppen helt ensartet og glat. Pisk creme fraiche i, og smag til med salt og peber. Kom blomkålsbuketter i, og drys med klippet purløg.

Der kan også bruges asparges eller broccoli. Den kan spises kold.