header

Marcipan og æble i filodej

4 pers.

Ingredienser

2 lag (31 x 48 cm.) filodej
20 g smeltet smør
200 g marcipan
½ dl piskefløde
1½ spsk. likør
1 tsk. kanel
2 æbler
2 spsk. mandelflager

Fremgangsmåde

Et stykke filodej pensles med smør og det andet lag lægges over. Marcipanen rives groft og blandes med fløde og likør. Marcipanen smøres ud på filopladen.
Æblerne skrælles og skæres i små tern. Kanel og æblerne drysses over marcipanen. Dejen rulles tæt sammen fra den brede led og lægges på en bradepande med bagepapir. Det resterende smør pensles over og mandelflagerne drysses over. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Tages ud og afkøles før den skæres i skrå stykker.
Serveres lun med flødeskum, rørt vanilieis eller creme fraiche.