Ferskentærte med marcipan

6 pers.

Ingredienser

Tærtebund:
200 g mel
150 g smør
3 spsk. sukker
1 lille æg

Marcipanmasse:
150 g marcipan
1 lille æg eller 2-3 spsk. fløde

Frugter:
6-8 flåede, friske modne ferskner eller indholdet af 1 kg dåse ferskner

Pynt:
Mandelflager

Fremgangsmåde

Tærtebund:
Smørret hakkes ind i melet med sukkeret og dejen æltes sammen, evt. med lidt ekstra mel. Dejen lægges koldt – gerne i flere dage i en plastikpose.
Dejen rulles ud og løftes over i en smurt tærteformen (ca. 23 cm. i diameter). Dejen klemmes først til i siderne og bunden prikkes med en gaffel. En dobbelt foliestrimmel, så bred som fadet er højt. Strimlen pensles med smør eller olie og klemmes godt fast med fedtsiden mod dejen. Tærten bager på en rist på nederste rille ved 235 grader i 6 minutter. Så fjernes alufolien hurtigt og tærten bager videre ved 225 grader i ialt 12-14 minutter. Tærten kan fryses i 3 måneder.
Marcipanmassen røres med et æg eller fløde til en creme-agtig konsistens. Marcipanmassen fordeles i tærtebunden og heri anbringes frugten, skåret ud i både. Dåsefrugt skal være godt afdryppet.
Henkogte pærer med chokoladedrys kan evt. også anvendes.
Serveres med mandelflager, flødeskum eller kold creme fraiche.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik