Små tærter med hvidløgsrejer og asparges

Perfekte som lækker forrret.
6 pers.

Ingredienser

1 pk. frossen butterdej
6 store, rå tigerrejer med skal
12-18 grønne aspargeshoveder
6 skalotteløg
3 spsk. olivenolie
1 æggehvide til pensling
lidt balsamico
50 g rucola
Marinade:
6 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
lidt fintrevet citronskal
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 220 grader, varmluft 200 grader.
Pil rejerne, lad halen blive siddende på og fjern tarmen.
Bland ingredienserne til marinaden, men uden citronsaft, den skal bruges senere.
Kom rejer og aspargeshoveder i en skål og hæld halvdelen af marinaden over.
Pil skalotteløg og steg dem gyldne i olie.
Del butterdejsbladerne og lad dem tø let. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Udstik 6 runde bunde. Udstik 1 cm. brede “ringe”. Pensl æggehvide på kanten af bundene og klæb ringene på. De skal sidde godt fast, ellers skiler de under bagning.
Bag bundene i 10 minutter, eller til de er gyldne.
Varm en pande og steg rejer og asparges i marinaden der hænger ved, 3-4 minutter. Rør lidt balsamico i. Tag fra varmen og rør skåret rucola i.
Rør citronsaften i resten af marinaden. Fordel skalotteløg, rejer, asparges og rucolabladene på tærtebundene og dryp med marinaden.
Server evt. med en krydderurtedressing lavet af creme fraiche.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik