header

Super gullash

4-6 pers.

Ingredienser

800 g løg
3 fed hvidløg
1,2 kg. oksekød, helst fra skank eller bov
4 spsk. svinefedt eller olie
5 spsk. paprika
1 tsk. tørret merian
1 tsk. tørret timian
1 tsk. kommen
1 spsk. eddike
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær løg og hvidløg i tern. Skær kødet i tern (ikke for små) og skær de senede steder fra. Stykkkerne skal være fingertykke, godt ca. 4 cm. lange.
Varm fedtet op i en gryde. Steg løgene i fedtet, til de er helt glasklare og næsten brune – men også kun næsten!!
Tilsæt paprika sammen med hvidløg, merian og kommen og steg det kort. Så kommes eddiken i sammen med ca. 1 dl vand. Kom kødet i. Lad være med at røre i det, så det får lidt farve. Men det må ikke stege rigtigt, hvis det skal blive mørt. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Skru ned for varmen og lad det snurre. Hæld ikke vand ved. Løg og kød udvikler nok saft til at stå og småkoge. Kun hvis det ser ud til at væsken koger helt ind, tilsættes et par sjatter vand. Det skal dog være så lidt at gullasch’en ikke koger, for så bliver kødet tørt.
Efter 1½ time, måske lidt mere er kødet næsten mørt. Kog resten af paprikaen med og til sidst dækkes gullasch’en knapt med vand. Efter godt 15 minutter er det perfekt, smag til en sidste gang.