header

Citron-chili kyllingevinger

4 pers.

Ingredienser

12 kyllingevinger
1 kvist frisk rosmarin
4-5 spsk. citronsaft
1 stor spsk. honning
1 spsk. tomatketchup
1 tsk. worcestershiresauce
1-2 tørrede, røde chilier
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl vingerne under koldt vand og tør dem med køkkenrulle. Tag nålene ud af rosmarinkvisten og hak dem meget fint. Put dem derefter i en skål med citronsaft, honning, ketchup og worcestershiresauce – pisk det hele godt sammen. Knus de tørre chilier. Smag til med salt, friskkværnet og evt. mere chili.
Pensl alle vingerne med marinaden. Læg dem i en skål og dryp resten af marinaden over. Dæk skålen og lad den stå køligt, til de skal grilles.
Steg dem sprøde på trækulsgrill. Vingerne er færdig efter ca. 10 minutter.
Hvis de skal tilberedes i ovn:
Tænd for ovnen, stil en foliebakke i bunden af ovnen. Læg vingerne på risten, pensl dem. Risten skal stå næsten øverst oppe – husk at vende dem.
Server med ovnbagte kartofler og salat.