header

Bøfsandwich

4 pers.

Ingredienser

5 spsk. olivenolie
2 tsk. sennepsfrø
2 store tyndtsnittede rødløg
2 fed knust hvidløg
1 spsk. bredbladet persille
1 spsk. balsamico
4 x 125 – 150 g oksemørbrad bøffer
1 spsk. knust sort peber
8 store skiver olivenbrød eller andet brød med skorpe
2 modne bøftomater i skiver
75 g Fontina eller Gruyreost i skiver
125 g rucola
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Opvarm 4 spsk. olivenolie i en mellemstor pande, kom sennepsfrøene på panden, læg låg på og rist frøene i 30 sek. over medium varme – de må ikke blive for brændte. Tilsæt løg og hvidløg, læg igen låg over og steg over meget svag varme i 30 minutter indtil de er bløde men ikke brune.
Blend den bløde løgblanding i en blender eller foodprocessor og kom den derefter i en skål. Rør persille og balsamico i løgblandingen sammen med salt og peber efter smag. Dæk skålen til og stil til side.
Smør bøfferne med en smule af den resterende olie og vend dem i de knuste peberkorn. Læg bøfferne under en forvarmet, meget varm grill og lad dem stege i 4-5 minutter på hver side for medium/rå eller 5-6 minutter for medium.
Rist brødene gyldent på begge sider. Smør 4 skiver brød med løgpureen og læg tomatskiver over. Læg derefter en bøf på hver skive med tomater og slut af med osteskiver og rucola. Drys med salt og peber, læg de sidste 4 skiver brød oven på rucolaen og server straks.