Grillede ribsteaks m. stærk BBQ sauce og salsa

4 pers.

Ingredienser

8 ribsteaks, ca. 2½ cm. tykke
2 dl finthakket ananas
2 tomater uden kerner, i tern
1 avocado i tern
1 dl skalotteløg
1 tsk. hakket, syltet jalapeno chili
3 spsk. limesaft
3 spsk. appelsinsaft
2 spsk. jomfruolivenolie
2 spsk. groft salt
1/4 dl æblecider eddike
1/4 dl worcestershiresauce
½ dl tomatsauce
2 spsk. chipotle chilipeber
1 tsk. løgpulver
2 fed hvidløg, finthakket
½ dl olivenolie
salt, friskkværnet peber
grøn salat

Fremgangsmåde

Bland ananas, tomater, avocado, skalotteløg, chili, limesaft, appelsinsaft og jomfruolivenolie til en salsa. Smag til med salt. Lad den stå 1 time ved stuetemperatur inden servering.
Kog kødet i 30 minutter. Rør cidereddike, worcestershiresauce, tomatsauce, chilipeber, løgpulver, farin, hvidløg, olivenolie, salt og peber sammen til en BBQ sauce. Lad det trække i mindst 1 time.
Dup kødet tørt. Pensl med olie og grillsteg ribsteaks’ene 5-6 minutter på hver side. Pensl kødet med BBQ sauce de sidste 2-3 minutter.
Tilbehør:
Grøn salat af f. eks. babyspinat og rødløg i ringe. Dryp med god olivenolie og krydr med groft salt og friskkværnet peber.

Comments

comments