Kylling a la King

Ingredienser

1 kylling, parteret
1 løg
salt
vand
150-200 g friske champignon
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
2 spsk. smør
2 spsk. mel
1 hønsebouillon (terning)
½ tsk. paprika
2 æggeblommer
2½ dl fløde
2-3 spsk. sherry
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pil løget og skær det i skiver. Læg kylling og løg i en gryde og hæld vand på, så det dækker. Tilsæt salt. Lad kyllingen koge under låg ved svag varme, ca. 30 minutter. Tag kyllingen op og lad den køle af.
Gem 2 dl af bouillonen. Fjen skind og ben og skær i tern. Skær champignon i skiver. Skær peberfrugter i strimler. Smelt fedtstoffet i en gryde og svits champignon til al væske er kogt ind. Dryp melet over sammen med smuldret bouillonterning og paprika. Pisk bouillon i og lad saucen koge i 3 minutter. Tilsæt de strimlede peberfrugter og lad saucen koge endnu et par minutter. Pisk æggeblommer og fløde sammen og rør det i saucen. Varm saucen godt igemmen, men lad det IKKE koge.
Smag til med sherry, salt og peber. Tilsæt kyllingekødet og varm godt igennem.

Comments

comments