header

Rødkål med bacon og bluecheesecreme

4 pers.

Ingredienser

350 g rødkål
200 g madæbler, helst Belle de Boskoop
50 g porre
150 g bacon i tern

Bluecheese dressing:
75 g Castello – eller anden mild blåskimmelost
8 spsk. creme fraiche 18%
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Osten tages ud af køleskabet i god tid, så den er lettere at arbejde med.
Bacon ristets gylden på en pande og afdryppes på køkkenrulle.
Rødkål befries for de øverste blade, samt stok og snittes i meget tynde strimler. Æblet skæres i kvarter, derefter i terninger og vendes straks i rødkålen. Porren skæres i julienne. Lad af porren lægges væk til pynt.
Til cremen:
Mos osten og rør dem sammen lidt efter lidt med creme fraiche.
Grønsagerne blandes med cremen, salaten smages til. Bacon og porre drysses over.