Indisk lammekølle

4 pers.

Ingredienser

1 lammekølle
1 tsk. stødt ingefær
5 fed hvidløg
1 knsp. kardemomme
1 stk. 3 cm. lang kanelstang
8 nelliker
1 tsk. kommen
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. cayennepeber
groft salt
4 tsk. citronsaft
2½ dl mandler
11/4 dl rosiner
2½ dl yoghurt naturel
½ dl honnng
½ tsk. safrantråde
vand

Fremgangsmåde

Knus hvidløg, kanel, nelliker og kommen fint eller findel det sammen med citronsaften i en blender. Bland det med de øvrige krydderier.
Stik nogle huller i køllen og kom krydderblandingen i dem. Resten af blandingen stryges over køllen.
Findel mandler og rosiner i en blender sammen med yoghurt. Smør køllen med denne pasta og pensl til sidst med honning. Kom safrantrådene i en lille skål og overhæld dem med kogende vand. Læg køllen i en stegeso og hæld efter 10 minutter safran og iblødsætningsvandet samt yderligere lidt vand over køllen. Steg det under låg i 2 timer ved 250 grader. Server med løse ris.

Comments

comments