Græsk lammekølle

4 pers.

Ingredienser

1½ kg. lammekølle
3 fed hvidløg, skåret i kvarte
3/4 dl citronsaft
1 dl olie
2½ dl hønsebouillon
1/4 tsk. kanel
salt, friskkværnet peber
2 tsk. oregano
6-8 store kartofler

Fremgangsmåde

Lav små lommer i lammekøllen og stik de kvarte hvidløgsfed heri. Læg kødet i en bradepande, hæld citronsaft, olie og bouillon over. Drys kødet med kanel, salt, friskkværnet peber og oregano. Sæt lammekøllen i en 200 grader varm ovn i 45 minutter.
Imens skrælles kartoflerne og vendes i stegeskyen i bradepanden og der skrues ned til 180 grader. Forsæt stegningen i endnu 1½ time – husk at vende stegen undervejs. Lad stegen trække i 10 minutter inden den skæres ud og serveres med kartoflerne og grøn salat.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik