Satay med jordnøddesalsa

4 pers.

Ingredienser

800 g okseklump eller okseinderlår
2 spsk. olie
Marinade:
1 dl soya (gerne teriyaki)
1 spsk. frisk revet ingefær
Til salat:
1 agurk
1 rød, frisk chili
1 bdt. koriander
1 limefrugt
2 spsk. ristet sesamfrø
Jordnøddesalsa:
1 dl jordnøddekerner
1 ds. kokosmælk
1 frisk, rød chili
1 stængel citrongræs
1 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. brun farin
salt, friskkværnet peber
1 godt brød
16 små træ grillspyd

Fremgangsmåde

Læg spyddene i en skål med vand. Skær kødet i tynde strimler og læg dem i en skål. Riv ingefæren og kom det over kødet. Kom soya i skålen, rør rundt og lad det trække i 2 timer.
Skær agurken på langs i 4 stænger, skær de indvendige kerner væk. Halver hver agurkestang på tværs og skær dem igennem på langs igen. Kom stængerne i en skål. Tag den røde chili og skær den i lange, tynde strimler. Læg dem sammen med agurkestrimlerne. Klip koriander i stykker og drys over. Pres saften af limen over og til sidst sesamolien, rør rundt.
Kom jordnøddekernerne i et ildfast fad og stil i en 180 grader varm ovn, ladet fadet stå til kernerne er gyldne. Tag dem ud og hak fint. Hak kokosmælken i en gryde. Skær chili i strimler og kom dem i. Riv ingefæren, og kom også det i. Flæk citrongræs på langs. Kom de hakkede jordnødder i sammen med brun farin. Kog indholdet til en tyk sauce – tag citrongræsset op.
Fordel kødet på træspyddene og grill eller steg dem.
Server dem i 4 høje glas: salsa i bunden, stik agurk og chili stænger ned og anbring tilsidst et par kødspyd i hver glas.
Giv godt brød.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik