Bøf i folie

4 pers.
Denne ret er lige god til 2 som til 50 mennesker, da de kan forberedes, så de er lige til at sætte i ovnen.

Ingredienser

4 store bøffer, skåret af velhængt oksefilet
salt, friskkværnet peber
Marinade:
1½ dl soya
1 spsk. olie
2 fed hvidløg – eller efter smag
Endvidere:
4 tomater eller 12-16 cherrytomater
Persillesmør:
50 g blødt smør
2 spsk. hakket persille
1 fed presset hvidløg – eller efter smag

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt. Hvis der er fedtkant på, skal den klippes eller skæres et par snit i fedtet. Læg dem i et fad.
Bland marinaden af soya, olie og hvidløg, hæld den over bøfferne. Lad dem trække 1 time.
Rør i mellemtiden en portion smør med hakket persille og hvidløg.
Tag bøfferne op af marinaden og tryk eller bank dem let med hånden. Vend dem hurtigt på en meget varm, tør pande – så overfladen lukkes. Læg hver bøf på et stort stykke alufolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom en skefuld persillesmør på og læg tomatskiver eller halve cherrytomater over (tomaterne kan også krydres lidt). Luk pakkerne, men ikke for stramt, og læg dem på en bageplade.
Varm ovnen op til 225 grader og sæt pakkerne ind på mellemste rille i 7-8 minutter. Stegetiden afhænger af bøfferne tykkelse, og af hvor kolde de er når de sættes i ovnen.
Server dem direkte i pakkerne, i deres egen lækre sky.
Server med flødekartofler og en god grøn salat.

Comments

comments