header

Marinerede kalkunoverlår

4 pers.

Ingredienser

2-3 kalkun overlår, vægt ca. 2 kg. i alt
Marinade:
2 dl Heinz ketchup
saft af 1 stor appelsin
1 spsk. soya
2 spsk. solsikkeolie
ca. 3 cm. friskrevet ingefær
friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dup lårene tørre og skær nogle dybe snit jævnt fordelt i kødet. Læg kødet i et ovnfast fad med kant.
Pisk alle ingredienserne til marinaden sammen og hæld den over. Vend kødet, så alt er dækket af marinaden. Lad evt. lårene trække i marinaden til næste dag.
Stil fadet midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1½ time (måske 2).
Vend lårene en eller flere gange under stegningen og øs marinaden op over. Skru evt. op for varmen til sidst, så overfladen får lidt mørke pletter. Tag kødet ud og lad det trække i ca. 15 minutter.
Hold fast i benet, stil låret på højkant og skær i skiver.