header

Hot rødkålssalat

4 pers.

Ingredienser

½ lille rødkål
1 stor gulerod
2 røde æbler
1 spsk. citronsaft
1 mellemstort rødløg
100 g mager, reven cheddarost
Pynt:
strimler af frisk, rød chili
gulerodsstrimler
Dressing:
3 spsk. kalorielet mayonnaise
3 spsk. mager yoghurt naturel
1 fed presset hvidløg
1 tsk. paprika
1-2 tsk. stødt chili
1 knsp. cayennepeber
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Del rødkålen i 2 halvdele og fjern stokken. Striml den fint og læg i en stor skål. Riv guleroden groft. Bland med kålen. Skær æblerne i fine tern, lad skrælles blive på. Læg æbletern i en skål for sig selv og hæld citronsaft på, så de ikke bliver brune. Bland æblestykkerne og citronsaft i rødkåls- og gulerodsstrimlerne. Hak løget meget fint. Bland i salaten sammen med revet ost. Bland det hele godt sammen.
Lav dressingen ved at blande mayonnaise, yoghurt, hvidløg og paprika i en lille skål. Tilsæt chili og evt. også cayenne. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Vend dressingen i salaten og bland det godt. Dæk skålen til og stil den i køleskab i 1 time, så smagen kan udvikle sig.
Server pyntet med strimler af rød chili og gulerod.

Læs videre