4 pers.
Ingredienser
er par håndfulde blandede salater
2 stænger bladselleri
4 tomater
½ skrællet agurk
½ rød peber
8 små, kogte, faste kartofler
100 g kogte, grønne bønner
4 hårdkogte æg
2 ds. tun i vand
8 ansjoser
50 g små sorte oliven med sten, evt. Nicosia
Dressing:
6 spsk. god olivenolie
1 spsk. vineddike
1-2 tsk. sennep
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tag et stort fad og læg det skyllede salat på. Læg først skiver af de kogte kartofler, derefter de grønne bønner henover. Skær agurken i skiver og læg langs kanten. Fordel tomatskiverne henover salaten. Skær æggene i halve og læ på salaten. Findel tunkødet lidt med en gaffel, så der ikke er nogen store klumper. Læg tunkødet i en bunke i midten af salaten. Læg ansjoserne på og drys de sorte oliven på.
Rør alt til dressingen sammen og dryp henover salaten. Spis med lun flute.