Skøn citrontærte

Ingredienser

Dej:
2 dl mel
100 g smør
1 dl flormelis
lidt koldt vand
Fyld:
4 æggeblommer
4 æggehvider
100 g sukker
1 bæger Philadelphia flødeost
1 bæger græsk yoghurt
reven skal af 1 citron
2 tsk. vaniliesukker
2 spsk. maizena
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Hak smørret ind i melet i en foodprocessor eller ved at gnide det med fingrene, til det ligner fintrevet ost. Rør flormelis i. Hæld det ud på køkkenbordet, form en bunke med en fordybning i midten og hæld en smule koldt vand i. Ælt dejen sammen – måske skal der tilsættes lidt mere vand eller mel. Når dejen er en ensartet klump, stilles den koldt 1 time.
Rul dejen ud så den kan dække bunden og siderne af en rund tærteform, gerne metal. Forbages 8-10 minutter ved 180 grader.
Til fyldet piskes æggehviderne stive. Pisk æggeblommer, sukker, flødeost og yoghurt sammen med elpisker. Kom citronskal, vanilie, maizena og piskefløde i. Bland til en ensartet masse. Hæld forsigtigt massen over i skålen med æggehvider, rør forsigtigt sammen uden at slå luften ud af hviderne. Hæld fyldet over i den forbagte tærtebund. Bag tærten i 30-40 minutter ved 180 grader.
Sigt flormelis over den kolde tærte.