Nøddestang

8 pers.

Ingredienser

100 g smør
2½ dl mælk
35 g gær
75 g sukker
1 knsp. salt
1 æg
400 g mel
Fyld:
100 g smør
1 dl honning
75 g finthakkede nøddekerner
skal af 1 reven citron

Fremgangsmåde

Smør og mælk lunes og røres med gæren. Sukker, salt og æg røres i før hvedemelet. Æltes godt. Dejen skal være blank og blød. Hæver lunt og tildækket i 30 minutter. Smør og honning smeltets. Hakkede nødder og citronskal kommes i. Stilles koldt.
Dejen deles i 2 stk. og slåes ned. Rulles ud og fyldet smøres ud. Rulles sammen og puttes i smurte 1½ liters forme. Enderne bøjes samen og der klippes hakker i dejen. Efterhæver i 30 minutter og pensles med æg og drysses med sukker og hakkede mandler. Bages ca. 30 minutter nederst i ovnen ved 200 grader.
Køles lidt af inden de vendes ud på risten.

Comments

comments