Baklava

4-6 pers.

Ingredienser

375 g finthakkede valnødder (ikke malede)
160 g finthakkede mandler
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt allehånde
1 spsk. sukker
2 spsk. smeltet smør
1 spsk. olivenolie
16 plader filodej
Sirup:
1½ dl sukker
12/3 dl vand
3 kryddernelliker
3 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Ovnen forvarmes til 180 grader. Sider og bund i et lavt, ildfast fad (18 x 28 cm.) pensles med smeltet smør, eller olie. I en skål blandes valnødder, mandler, krydderier og sukker. Del dette op i 3 portioner. Læg en plade filodej på køkkenbordet. Halvdelen pensles med olie/smør og den foldes sammen på den korte led. Skær kanterne til, så de passer i fadet. Gentag dette med endnu 3 dejplader. Fordel den ene portion nøddeblanding på dejpladerne. Læg 4 dejplader over nødderne, derefter den anden portion nødder. Endnu 4 dejplader, den sidste portion nødder og endelig de sidste 4 plader. Skær kanterne til. Overfladen pensles med olie/smør. Skær 3 snit på den lange led, men ikke helt igennem. Bag kagen i ovnen i 30 minutter eller til den er gylden og sprød. Hæld den afkølede sirup over den varme kage. Når den er kold skæres den i kvadrater eller ruder.
Sirup:
Kom ingredienserne i en lille kasserolle. Bring det i kog for svag varme og konstant omrøring. Dæmp varmen og lad det småkoge i 10 minutter ved omrøring.
Server dem evt. med creme fraiche eller en god vanilieis.

Comments

comments