Lækre baileykager

20 stk.

Ingredienser

Bunde:
600 g kransekagemasse
300 g sukker
100 g æggehvide
Baileyfløde:
2½ dl piskefløde
50 g overtrækschokolade 70%
2 spsk. bailey
Florinertoppe:
30 g smør
50 g sukker
30 g mel
40 g hakkede nødder
solbærsyltetøj

Fremgangsmåde

Bunde:
Kransekagemasse røres sammen med sukker. Æggehvide tilsætes lidt ad gangen, for at undgå en masse klumper. Sprøjtes ud i 20 små toppe, på bageplade med bagepapir. Bag 8-10 minutter ved 230 grader.
Baileyfløde:
Bring piskefløden næsten i kog. Tilsæt 50 g chokolade i små stykker og rør rundt, til det er smeltet. Lad fløden stå til den er kølet lidt af. Bailey tilsættes. Baileyfløden skal derefter stilles på køl i et døgn.
Florinertoppe:
Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør ingredienserne sammen i en gryde. Lad dejen blive kold.
Sådan laves godterne:
Den kolde dej rulles til en pølse. Skær den ud til 20 små toppe. Bag på en plade ca. 8 minutter ved 160 grader (de skal være gyldne). Ret toppene pænt af rundt langs kanten med et glas. Lav en lille fordybning i kransekagebunden. Put en lille klat solbærsyltetøj i. Pisk baileyfløden op. Fyld fordybningen helt op med fløden. Florentinertoppe sættes ovenpå og de pyntes.

Comments

comments