Lækre baileykager

20 stk.

Ingredienser

Bunde:
600 g kransekagemasse
300 g sukker
100 g æggehvide
Baileyfløde:
2½ dl piskefløde
50 g overtrækschokolade 70%
2 spsk. bailey
Florinertoppe:
30 g smør
50 g sukker
30 g mel
40 g hakkede nødder
solbærsyltetøj

Fremgangsmåde

Bunde:
Kransekagemasse røres sammen med sukker. Æggehvide tilsætes lidt ad gangen, for at undgå en masse klumper. Sprøjtes ud i 20 små toppe, på bageplade med bagepapir. Bag 8-10 minutter ved 230 grader.
Baileyfløde:
Bring piskefløden næsten i kog. Tilsæt 50 g chokolade i små stykker og rør rundt, til det er smeltet. Lad fløden stå til den er kølet lidt af. Bailey tilsættes. Baileyfløden skal derefter stilles på køl i et døgn.
Florinertoppe:
Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør ingredienserne sammen i en gryde. Lad dejen blive kold.
Sådan laves godterne:
Den kolde dej rulles til en pølse. Skær den ud til 20 små toppe. Bag på en plade ca. 8 minutter ved 160 grader (de skal være gyldne). Ret toppene pænt af rundt langs kanten med et glas. Lav en lille fordybning i kransekagebunden. Put en lille klat solbærsyltetøj i. Pisk baileyfløden op. Fyld fordybningen helt op med fløden. Florentinertoppe sættes ovenpå og de pyntes.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik