And fra Asien

Ingredienser

1-2 ark filodej
vindruekerneolie
salt, peber
½-1 berberiandebryst
3 fed hvidløg
1/4 agurk
1/4 lille løg
1-2 spsk. rørsukker
1 dl lager eddike
1 lille bdt. koriander
1 lille bdt. basilikum
1 lille bdt. hvidløgspurløg
2 dl piskefløde
1 spsk. rød thailandsk karrypasta
ca. 3 cm. galangarod
lime
100 g æggenudler

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. Skær filodejen ud i 4 lige store kvadratiske stykker. Stryg hver kvadrat med olie og læg dem oven på hinanden på en cocotte med bunden i vejret og bag dem til en lille sprød kurv i 8-10 minutter.
Drys andebrystet med salt og peber. Rids skindsiden let og læg det på en varm panden med skindsiden nedad. Lad fedtet smelte lidt af og skindet blive gyldent. Læg 4 halve, upillede hvidløgsfed ved. Vend brystet og steg det lysebrunt på den anden side – i alt 5-6 minutter. Sæt panden med brystet i den varme ovn (eller i et ildfast fad) og lad den stege i ca. 8 minutter. Tag det ud og lad det hvile, skær i tynde skiver.
Flæk agurken i 4 stave og skær kernerne bort. Skær stavene i skrå, små stykker. Hak løget meget fint. Rør eddike med sukket og et nip salt. Hak koriander, basilikum og hvidløgspurløg fint og bland det i dressingen sammen med løg og agurk. Lad salaten trække i ca. 10 minutter. Dryp salaten godt af for væde, inden den serveres. Kog fløden med karrypastaen. Hak galangaroden fint og kom den i. Lad karrysaucen reducere kraftigt til en cremet sauce. Smag til med salt, peber og lime.
Kog nudlerne i 2-3 minutter i letsaltet vand. Hæld dem op i en sigte, så vandet kan løbe af. Sauter dem let i olie sammen med 3-4 skiver af de resterende hvidløg, inden de serveres.
Anretning:
Læg nudlerne i den ene halvdel af en tallerken og læg skiver af andebrystet ovenpå. Læg de stegte hvidløg ved siden af. Stil filokurven på den anden halvdel af tallerknen og fyld agurkesalat i. Øs med en ske lidt af karrysaucen på begge sider af nudler og andebryst.

Comments

comments