header

Mørbrad med champignon-/sennepssauce

4 pers.

Ingredienser

1 stor svinemørbrad, ca. 500 g
ca. 45 g smør
salt, friskkværnet peber
250 g champignon
2 fed hvidløg
saften af 2 citroner
Sauce:
ca. 1½ dl bouillon
1 dl fløde
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. frisk esdragon

Fremgangsmåde

Afpuds mørbrad. Skær den ud i 4-6 stykker og stil hver stykke på højkant. Bank bøfferne let med håndroden. Rens og skyl champignon og hak dem groft. Dryp dem med citronsaft. Pil og hak hvidløg fint. Brun halvdelen af smørret på panden og steg bøfferne ca. 2½ minut på hver side. Krydr med salt og friskkværnet peber. Flyt bøfferne over på et fad og læg alufolie over, så de holder sig varme. Sauter svampene i resten af smørret sammen med hvidløg. Tilsæt bouillon, fløde, esdragon og sennep. Lad saucen koge ind ved svag varme i 5 minutter. og smag den til. Hæld den over bøfferne.