header

Carpaccio

Ingredienser

1 kg. afpudset oksefilet eller -mørbrad
1 lille håndfuld korianderfrø, knust i morter
salt, peber
olivenolie til pensling
1 frisk rød chili, finthakket
2 x 2 cm. frisk ingefær, finthakket
1 bdt. radiser + toppe, fintsnittet
frisk koriander til pynt
Dressing:
saft af 1 lime
1 spsk. sesamoie
1 spsk. soya
salt, peber

Fremgangsmåde

Tænd op i grillen og vent til kullene er helt klare. Pensl kødet med olie og drys de knuste korianderfrø, salt og peber ud på en stor skærebrædt. Rul kødet henover, så der kommer krydderier over det hele. Brun oksekødet på alle sider over direkte varme. Hvis det skal være meget rødt fjernes kødet efter bruning og lad det hvile 5-10 minutter. Hvis den ønskes medium, flyttes kødet over på inddirekte varme og steger videre i 10-15 minutter. Lad den hvile mindst 5-10 minutter.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Læg en bund af salat på et stort fad. Skær kødet i de tyndeste skiver du kan skære og anret ovenpå salaten i et fint lag. Drys med ingefær, frisk koriander og chili. Hæld dressingen over og drys med radiser.
Server evt. en nudelsalat ved siden af.