header

Langtids braiseret svinekød

Ingredienser

svinefilet eller letsaltet skinke 400-500 g
4 kviste rosmarin
1 mørk Ale (øl)
4 spsk. honning
4 dl kalvebouillon
100 g smør
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 løg
2 porrer
1/4 knoldselleri
1/4 bdt. timian
tomatpure

Fremgangsmåde

Læg kødet i mørkt øl, honning og rosmarin og lad det marinere.
Gulerødder, løg, selleri og hvidløg brunes af på en pande. Derefter kommes de i en gryde med tomatpure, laurbærblad, peber og timian. Læg det marinerede kød ned til urterne og hæld vand på så det dækker.
GEM MARINADEN!!!
Bring det hele i kog og lad det småsimre 1½ time. Tag kødet op og lad det trække i 20 minutter.
Fonden sigtes og marinaden hældes over i. Det hele reduceres til en tyk cremet konsistens. Skær kødet ud i grove stykker og vend det sammen med saucen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kan evt. piskes op med smør.