Langtids braiseret svinekød

Ingredienser

svinefilet eller letsaltet skinke 400-500 g
4 kviste rosmarin
1 mørk Ale (øl)
4 spsk. honning
4 dl kalvebouillon
100 g smør
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 løg
2 porrer
1/4 knoldselleri
1/4 bdt. timian
tomatpure

Fremgangsmåde

Læg kødet i mørkt øl, honning og rosmarin og lad det marinere.
Gulerødder, løg, selleri og hvidløg brunes af på en pande. Derefter kommes de i en gryde med tomatpure, laurbærblad, peber og timian. Læg det marinerede kød ned til urterne og hæld vand på så det dækker.
GEM MARINADEN!!!
Bring det hele i kog og lad det småsimre 1½ time. Tag kødet op og lad det trække i 20 minutter.
Fonden sigtes og marinaden hældes over i. Det hele reduceres til en tyk cremet konsistens. Skær kødet ud i grove stykker og vend det sammen med saucen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kan evt. piskes op med smør.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik