Risret med kylling, avocado og bacon

Skal serveres kold, for at få den fulde smag ud af alle ingredienserne.
Risene skal koges som til risotto.

Ingredienser

1 kylling ca. 1½ kg
2 gulerødder
1 løg
2 kviste persille
½ tsk. sorte peberkorn

1 spsk. olivenolie
1 tsk. stærk karry
1 skalotteløg
500 g basmatiris
1 liter hønsefond fra den kogte kylling

250 g cocktailtomater
3 avocado
saft af ½ lime
50 g pinjekerner
75 g bacon i skiver
masser af bredbladet persille eller løvstikke

Fremgangsmåde

Rens kyllingen, kom den i en gryde og hæld vand på, så det næsten dækker. Rens gulerødderne, pil løget, og kom det i gryden sammen med persille kviste og peberkorn. Hvis der haves en stump porre, et stykke selleri eller lign. kan det også sagtens tilsættes. Kog kylingen ved svag varme i ca. 1 time. Si bouillonen fra og mål 1 liter af. Kasser urterne, pil skindet af kyllingen og lad den afkøle, før kødet rives i trevler.
Hak skalotteløg fint og knus hvidløgene. Skyl risene og lad dem afdryppe. Varm olien i en sauterpande, tilsæt karry, skalotteløg, hvidløg og ris. Vend det sammen til risene har taget farve. Spæd med bouillonen lidt ad gangen, mens risene opsuger væden. De skal langsomt optage varmen, mens de simrer ved svag varme. Det tager ca. 30 minutter, før risene er færdige. Tag gryden af varmen, og afkøl risene.
Halver avocado og fjern stenen. Skræl avocado og skær kødet i mindre stykker. Pres limesaft over. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Klip bacon i mindre stykker og rist dem sprøde på en tør pande. Læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Skær cocktailtomaterne i kvarte, fjern kernerne, og vend tomaterne i risene sammen med kylling og avocado. Hak bredbladet persille fint, og vend det i risene, som fordeles på et fad. Pynt med pinjekerner og bacon.

Comments

comments