header

Stegt torsk og rejer a la Provence

Ingredienser

2 spsk. groft dijon sennep
2 tsk. Herbes de Provence
1 tsk. finthakket hvidløg
3 spsk. olivenolie
4 torskefileter
12 store tigerrejer
375 g gode tomater, hakkede og kerner taget ud
salt, friskkværnet peber
½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Bland sennep, 1 tsk. Herbes de Provence, hvidløg og 2 spsk. olivenolie. Pensl blandingen på torskefileterne og rejerne. Lad det marinere i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 230 grader. Smør et ovnfast fad med den sidste spsk. olivenolie. Placer fiskestykkerne i midten. Drys tomater rundt om og krydr med den sidste tsk. Herbes de Provence. Krydr med Maldon salt og frisk kværnet peber. Bag fisk og tomater i 5 minutter. Tag fadet ud af ovnen og tilsæt rejerne, bag i endnu 5-8 minutter – eller til saften begynder at løbe.
Tag fisken ud og hold den varm. Tilsæt fløde. Bring det i kog og lad det simre i 2 minutter, indtil det tykner. Server torsken med rejer og sauce.