Spinatlasagne

Ingredienser

1 stor løg, hakket
1 ds. hakkede tomater
3 spsk. tomatpure
2½ dl revet basilikumblade
4 fed hvidløg, finthakkede
½ tsk. røde chili flager
2 spsk. tør sherry
250 g ricottaost
1 æg, pisket
½ dl hakket persille
500 g revet mozzarella
250 g frisk revet parmesanost
1 pk. fuldkorns lasagne plader
olivenolie
salt, peber
500 g friske spinatblade

Fremgangsmåde

Steg løg i en stor sauterpande med lidt olivenolie, indtil de er gennemsigtige og kanterne begynder at karamelisere lidt. Skru lidt ned og tilsæt tomater og tomatpure, lad det simre i 15 minutter. Rør basilikum i og tilsæt salt og peber. Stil det til side og lad det afkøle.
Sæt en anden sauterpande over ved medium varme og tilsæt lidt olivenolie. Kom spinaten på, lidt ad gangen. Måske skal der tilsættes lidt mere olivenolie. Kom det i en skål. Steg derefter hvidløg og tilsæt sherry og chiliflager, bland det godt. Smag til med salt og peber. Steg i yderligere 1 minut, inden det tages af varmen.
I en skål blandes ricotta, sammenpisket æg og persille. Smag til med salt og peber. Læg det lagvis i et ovnfast fad: lasagneplader, spinat-/ricottablanding, tomatsauce, mozzarella, parmesanost.
Der skulle være nok til at lave 3 lag. Bag i 45 minutter og lad det hvile i 10 minutter inden den serveres.

Comments

comments