header

Tagliatelle med kylling fra den venediske ghetto

Ingredienser

1½ kg kylling
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
finthakket frisk rosmarin
40 g sultana rosiner, lagt i blød i varmt vand i 30 minutter
60 g pinjekerner, letristede
500 g tagliatelle pasta
2-3 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 180 grader. Gnid kyllingen med olie og drys med salt og peber. Placer den med brystet nedad i en bradepande og steg i ca. 1½ time, eller til den er godt brun. Vend den hen mod slutningen og lad brystet blive brunt. Den er nok når saften er klar.
Når kyllingen er næsten færdig, sættes vandet over til pastaen. Tag kyllingen ud og tag kødet af skroget. Lad det brune skind sidde på.
Sauce:
Hæld stegesaft fra kyllingen i en gryde. Tilsæt rosmarin, de sigtede sultanas og pinjekerner. Kog pasta og vend det med saucen, kyllingekød og persille.