Grydestegt kylling

Ingredienser

1 kylling
½ liter hønsebouillon
lidt smør
Marinade:
1 tsk. allehånde
1 knsp. muskatnød
½ tsk. chilipulver
1 fintreven skalotteløg
1 tsk. knuste peberkorn
1 tsk. tørret timian
lidt citronsaft
2 hokaido græskar
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg i tynde skiver
saft fra 1 citron
2 spsk. olivenolie
dild
4 portobello svampe
2 røde peberfrugter, bagte og flåede
1 bakke feldsalat

Fremgangsmåde

Start med marinaden:
Knus alle krydderierne i en morter eller en blender. Gnid derefter kyllingen med denne blanding. Den skal gnides over det hele. Kylingen kan evt. skæres ud i mindre stykker og vendes i marinaden. Lad den trække et stykke tid.
Brun den herefter godt af over det hele i ca. 10-15 minutter. Hæld hønsebouillon ved og læg låg på. Lad den koge mør i ca. 40 minutter. Fjern låget og indkog væsken kraftigt.
Pisk smør i og juster med lidt citronsaft. Krdr med salt og peber.
Skræl græskarrene og skær dem i grove stykker, kom dem i et fad med hvidløg, løg, citronsaft, olie og dild. Krydr med salt og peber og vend det sammen. Dæk med stanniol og kom det i en 160 grader varm ovn i 20 minutter.
Portobellosvampe:
Kom lidt olie på en pande og sæt svampene herpå med skallen nedad. Krydr med salt og peber og steg dem møre.
Skær peberfrugt i grove stykker og kom dem i en skål med salat og tyndtskårede løgringe. Krydr med salt og peber, fordel herefter fyldet over portobellosvampene.

Comments

comments