header

Nudelsuppe med kyllinge- eller svinekød

Ingredienser

250 g kyllingefilet eller svinemørbrad, strimlet
1 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
1½ liter hønse- eller grønsagsbouillon
1/4 hvidkålshoved eller ½ kinakål, snittet i lange tynde strimler
1-2 tsk. løg i smalle både
1-2 spsk. Sambal Oelek
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. sukker
150 g mellemtykke nudler
50 g bønnespirer
3 spsk. olie til stegning
Garniture:
2 spsk. ristede peanuts, grofthakkede
skalotteløg i tynde skiver
2 frisk røde chili i strimler
2 spsk. hakket koriander

Fremgangsmåde

Opvarm olie i en dyb pande og steg hvidløg og ingefær heri et øjeblik. Tilsæt kyllinge- eller svinekød og lad det stege i 5 minutter.
Bring imens bouillon i kog i en anden gryde. Hæld den varme suppe over kødet og tilsæt hvidkål eller kinakål, løg og Sambal Oelek. Smag til med fiskesauce og sukker.
Kom nudlerne i under omrøring, når retten koger. Lad dem koge til de er møre, ca. 5 minutter, tilsæt bønnespirer og server straks med garnituren i skåle for sig selv.