Tomat bisque

Ingredienser

125 g smør
1½ dl hakket bladselleri
1½ dl hakket gulerødder
2½ dl hakket løg
60 g mel
1 liter hønsebouillon
3 ds. hakkede tomater
2 tsk. sukker
1 tsk. merian
1 tsk. basilikum
3 laurbærblade
peber
½ tsk. karry
3 tsk. koncentreret tomatpure
½ liter piskefløde (eller 2½ dl piskefløde og 2½ dl mælk)

Fremgangsmåde

Sauter bladselleri, gulerødder og løg i smør til de er bløde. Rør mel i og steg i 1 minut. Tilsæt langsomt bouillon og rør godt. Tilsæt tomater, sukker, merian, basilikum, laurbærblade, karry, peber og tomatpure. Læg låg på og kog i 1 time ved svag varme.
Tag af varmen, fjern laurbærblade. Blend i blender. Sæt tilbage på varmen og hæld fløde i. Varm igennem.

Comments

comments