header

Reje “puder” med honning-/chili-/hvidløgssauce

Ingredienser

500 g store tigerrejer uden skal men med halevifte
3/4 dl kartoffelmel
1 spsk. maizena
1 letpisket æg
ca. 13/4 dl isvand til at lave en dej
1 forårsløg, hakket
salt, peber
raps- eller majsolie til stegning
Honning-/chili-/hvidløgs dipping sauce:
11/4 dl honning
3/4 dl mild eddike, evt. riseddike
½ spsk. sød chilisauce
1-2 sjat soya
2-3 fed hvidløg, mast, hakket og stegt brune til pynt

Fremgangsmåde

Bland honning, eddike og sød chili sauce i en lille gryde og varm op over lav varme – pisk hele tiden, indtil det er godt blandet og let sammenkogt. Tag fra varmen og tilsæt soya. Smag til og juster efter smag, pynt med stegte brune hvidløg.
Afdryp og skyl rejerne, dup tørre. Drys med lidt salt. Bland kartoffelmel og maizina. Bland æg og isvand og pisk det så i melblandingen – langsomt. Tilsæt mere isvand hvis der er behov for det, det skal være en let dej. Rør forårsløg i. Dyp rejerne i dejen og steg i varm olie i ca. 2 minutter (rejerne bliver lyserøde og dejen sprød).
Afdryp på køkkenrulle og server med det samme med dippingsaucen.