Oliven-baconfirkanter

Lækre brød med fyld – gode til frokost, til salater og til ost.
15 stk.

Ingredienser

3 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. reven appelsinskal
1 spsk. olivenolie
ca. 500 g (81/3 dl) hvedemel
Desuden:
1 løg
100 g udstenene sorte græske oliven
100 g bacon i små tern
1 spsk. olie

Fremgangsmåde

Udrør gæren i vandet, og rør sukker i. Lad det stå i 15 minutter. Tilsæt salt, olie, appelsinskal og mel og ælt dejen smidig. Lad den hæve ca.1 time tildækket et lunt sted.
Hak løget og olivenerne. Svits først bacontern til de er sprøde og gyldne. Tilsæt herefter løg og oliven og svits det med, så løget ikke tager særlig farve, men stadig er blødt.
Form en firkant af dejen på ca. 50 x 40 cm. på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele. Fordel fyldet på den ene dejplade, og læg den anden over. Tryk dejpladerne sammen om fyldet, og skær dem i 15 firkanter. Lad dem efterhæve i 10 minutter. Bag brødene i ca. 15 minutter ved 225 grader på midterste rille.

Comments

comments